Top

Over Emaille Producten

Deze pagina heeft een dubbele functie. Er wordt iets over de onderneming verteld en het product emaille.


Emailleproducten.nl


Emailleproducten.nl is de tweede webwinkel van FraGo in emaille producten.

FraGo bestaat sinds 2012 en verkoopt vanaf het begin al emaille producten in heel Nederland maar ook andere Europese landen. Hierbij zijn we begonnen met emaille borden zoals huisnummerborden, naamborden, naamplaten en deurbordjes en gelijk in het eerste jaar hebben we het assortiment uitgebreid met andere emaille producten.

Doordat we voor beide emaille webwinkels met een andere leverancier werken zijn beide webwinkels echt anders qua aanbod, kwaliteit en service. Waarbij emailleproducten.nl toch net een iets betere kwaliteit heeft, bijzondere productgroepen zoals klokken en kapstokken heeft en vooral maatwerk producten met eigen tekst aanzienlijk sneller kan leveren, namelijk al binnen enkele weken.

Over emaille producten

Stukje geschiedenis van emaille


Dat trends komen en gaan lijkt niet op te gaan voor Emaille. Al in het oude Egypte werd emaille toegepast op gouden, bronzen en stenen producten. Omstreeks 1850 werd emaille voor het eerst gebruikt in combinatie met plaatstaal. Vanaf dat moment werd de techniek gebruikt voor diverse huishoudelijke toepassingen. Vanwege de gunstige eigenschappen zoals kras- en roesbestendigheid en omdat het tot 50 jaar kleurvast is werden ook buitenreclame en bewegwijzeringsborden vaak geëmailleerd.

Hoe wordt emaille gemaakt


Emaille wordt met de handgemaakt en is een natuurproduct. De basis wordt verkregen door een stuk in de gewenste vorm en grote uit een staalplaat te stansen of snijden. Hierop wordt eerst speciale coating als ondergrond aangebracht waarop vervolgens de achtergrondkleur van de tekst en/of afbeelding komt. Stap voor stap worden vervolgens de andere kleuren aangebracht. Het stuk wordt na elke laag verhit in een oven bij een tempratuur van ongeveer 800ºC. Doordat de oven alleen rendabel is als die goed gevuld is en elke laag handmatig aangebracht wordt is dit een langdurig proces. Hierdoor is de levertijd van klant specifieke emaille producten ook langer dan van veel andere materialen. Maar het wachten wordt dan ook beloond met een mooi en kwalitatief goed product met een lange levensduur.
De meeste producten worden middels sjablonen volledig met de hand ingekleurd worden wat zeer arbeidsintensief is. Doordat hierdoor een reliëf ontstaat ("3D-effect") is het resultaat bijzonder fraai.

Waarom emaille


Het is mogelijk om met emaille gevoelens van nostalgie op te roepen. Ondanks de eeuwen oude geschiedenis van dit materiaal is het zeker niet ouderwets omdat:
- Doordat het mogelijk is om alles op een emaille bord te maken kunnen borden met een moderne, trendy uitstraling gemaakt worden.
- Doordat het bijna niet verkleurd gaat het zeer lang mee.
- Dankzij de productiemethode en haar eigenschappen is emaille duurzamer (beter voor het milieu) dan andere veel gebruikte materialen.
- Bekladding met stiften en graffiti is nagenoeg altijd te reinigen.
- Emaille heeft mede door het reliëf een unieke en fraaie uitstraling.

Dat emaille al in het oude Egypte werd gebruikt en nu nog steeds zegt natuurlijk genoeg over de kracht van dit materiaal.